“Iubirea e un lucru foarte mare”- Miercuri, 13 martie, ora 20:00

Reteta unei experiente inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome imbietoare ale preparatelor culinare ale unui chef bucatar iscusit. Se amesteca bine pana ce se obtine un produs omogen urmand ca apoi acesta sa fie asezonat cu portii serioase de rasete copioase si cu talentul si vitalitatea unor actori desavarsiti. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendinte ale teatrului independent.

V-am facut pofta nu-i asa? Restaurant Elisabeta preia initiativa si invita, intr-un spatiu neconventional, toti “gurmanzii” de teatru sa se infrupte din preparatele sale atat gastronomice cat si culturale in cadrul unui concept inedit, « Pofta de Teatru ».

Va rugam sa veniti cu minim o ora inainte de inceperea spectacolului pentru a fi preluate comenzile de mancare/ bautura. Ultima comanda se va lua cu 30 minute inainte de inceperea piesei de teatru. In timpul spectacolului nu se pot procesa comenzi! Va multumim pentru intelegere!

Un text plin de umor, o interpretare energica si nuantata, doi tineri talentati, un limbaj fermecator si pitoresc!

Tip spectacol: Comedie | Durata: 1h10′ (fara pauza)

Preturi bilete: 35 Lei | Cumpara si rezerva bilete online | Cumpara de la Casa de bilete 

Autor: dupa Ion Baiesu
Regie: Marius Gilea
Distributie:
Adina-Maria Stoica
Daniel Hara
Monica Odagiu

Buton-Cumpara-ti-biletul-online

buton tur

Premiera spectacolului a avut loc in vara lui 2012. De atunci si pana in prezent jucam cu succes pe scenele teatrului independent din Bucuresti. Bucuria, felicitarile si entuziasmul spectatorilor ne confirma acest lucru si ne dau avant sa mergem mai departe.  In 2013 am jucat in cadrul festivalului „FEST CO – Festivalul Comediei Romanesti” organizat de Teatrul de Comedie din Bucuresti. 2013 si 2014 am jucat in cadrul festivalului „Bucurestii lui Caragiale”. 2015 –  Festivalul Theaterstock – Bacau

 „(…) Lucrurile se petrec natural: s-au cunoscut la Medgidia, intr-o gara, marti, la ora paisprezece si douazeci si unu (ora Bucurestiului). Ea pierduse acceleratul spre Lehliu, el – spre Babadag. Ea are 18 ani si este casiera la Alimentara, el – 21 si e achizitor la ORACA (!!!). Dupa nici o ora, opt mici cu multa sare, doua halbe si doi tapi de bere, au stabilit toate detaliile nuntii. Duminica, in casa Tantei din Lehliu, invitatii mananca bine, beau bine si se distreaza bine. Casnicia pare de viitor, caci, “intr-o familie solida, barbatul aduce banii, iar femeia sentimentul…” Desigur, fiecare in limita posibilitatilor. Idealul, orizontul si fericirea comuna sunt discutate si negociate. “Nimic nu conteaza mai mult intr-o viata de om decat fericirea”, dar, pentru asta, “nu e suficient sa vrei, trebuie sa te organizezi”. Micile neintelegeri se sting cu bere, cele mari – cu bataie. (…)

In rolul Tantei, Adina Stoica trece milimetric prin toate starile personajului. Dintr-o tanara sfioasa si delicata, fata buna, de caracter, se transforma – gradat – intr-o adevarata Mita Baston a rafuielii conjugale, cu ocazia sfaramarii Trabant-ului cu greu achizitionat din micile ei economii. Violenta sa verbala si fizica este indreptata impotriva “adulteristului” de ocazie, ghinionistul Costel. In rolul acestuia, Daniel Hara construieste un individ grobian, de inspiratie olteneasca, profitand de originea necunoscuta a personajului orfan, gasit intr-o biserica. Om de onoare, cu principii si mici filosofii personale, Costel isi permite un tic verbal, regateanul “ba”, in detrimentul ceva mai inofensivului “ma”, folosit cu mai multa parcimonie de catre Baiesu si inaintasul Cotescu.(…)

Rezultatul: un spectacol reconfortant, ca o bere rece, cu spuma, intr-o zi caniculara. Despre care am convingerea ca nu va dura doar o vara. “Maistre! Ia mai da o halba! Ma, ce caldura!” ” 

  ( Maria Zarnescu, critic de teatru)

” (…) Fiind vorba despre iubire (un subiect atat de sensibil) sunt convins ca daca   cei care au vazut piesa ar fi fost intrebati la final ” de ce v-a placut piesa?” raspunsurile ar fi fost diferite,  pentru ca fiecare om vine din spate cu o anumita experienta de viata si percepe in mod diferit intamplarile.  Insa cred ca toate raspunsurile ar fi adus vorba de ras. Pentru ca “Iubirea e un lucru foarte mare ” este o comedie la care se rade mult , o comedie savuroasa ce cu siguranta va reusi sa va extraga din cotidian si sa va descreteasca fruntile. (…)

Despre regizor  si actori numai de bine! Tineri, frumosi si talentati  au reusit sa urce aceasta piesa de teatru undeva acolo sus,  de unde probabil va fi cu greu data jos de alta  echipa.  S-a vazut asta in numarul mare al spectatorilor si in reprizele lungi de aplauze de la finalul piesei . De obicei ies de 5 ori la apaluze actorii cu nume mari, greii teatrului romanesc. Ei, desi sunt tineri  au reusit aceasta performanta si nu-mi ramane decat sa-i felicit si sa-i asigur ca voi fi prezent si la reprezentatiile viitoare.” ( Paul Dutu blog)

 “Am vazut spectacolul la Festivalul Theaterstock Bacau cu senzatia ca beau apa de la izvor. Da, de aici incepe teatrul, de la simplitatea situatiilor jucate atat de frumos, de bine de actori. Cu umor, cu ironie inteligenta si cum teatrul este sugestie si seductie, am fost sedus de expresivitatea actorilor. Un spectacol care poate fi jucat oriunde (laTheaterstock Bacau l-am vazut intr-un bar), caci puterea lui vine din stravechea radacina a teatrului popular romanesc care pleaca in primul rand de la buna educatie a moravurilor zilei. Si care se cere vazut oriunde in tara.” – Constantin Cojocaru, actor

Share: