„Jazz prin Bucuresti”- Spectacol Aurelian Temisan: Joi, 28 martie, ora 21:00

 

Tip spectacol:  spectacol de jazz si slagare romanesti

Preturi bilete: 59 Lei | Cumpara si rezerva bilete online | Cumpara de la Casa de bilete 

Componenta:
Aurelian Temisan
Vlad Popescu – tobe
Ciprian Pop – chitara
Adrian Flautistu- contrabas
Prezentator – Cristi Marica

Restaurantul Elisabeta va aduce in dar in luna martisorului o evocare jazzy, in stil be-bop, a muzicii usoare romanesti.

Proiectul contine o serie de melodii, extrase, cu preponderenta, din perioada interbelica. Poate fi considerat si ca o actiune cu tenta pedagogica, caci  setul de melodii va cuprinde, special pentru public, o parte dintre cele mai frumoase piese autohtone, care stau la baza arhitecturii muzicii pop romanesti.

Va fi nu numai un demers cultural coerent, ci si o   initiere foarte concetrata a publicului in lumea urbana interbelica, atunci, cand Bucurestiul, se indentifica perfect cu denumirea de ”Micul Paris”. Extrase din turatiile vinilului 

de altadata, teme clasice semnate Ion Vasilescu (”Astazi e ziua ta”, ”Du-ma acasa mai tramvai”, ”Fetite dulci ca-n Bucuresti”) sau cele cantate de Jean Moscopol (”Tu nu mai esti a mea”, ”Vrei sa ne intalnim sambata seara”), Cristian Vasile (”Zaraza”, ”Iubesc femeia”), vor fi transformate spontan de protagonisti in tonul actual al jazzului de secol XXI. Nu vor fi uitate nici salgarele importante din perioada postbelica (”Oameni” semnat Marius Teicu, antologic in vocea lui Aurelian Andreescu sau ”Cine Oare” facand parte chiar din repertoriul lui Aurelian Temisan, menite sa contureze un soi de fotografie sonora generala a muzicii usoare romanesti a secolului trecut.

Buton-Cumpara-ti-biletul-online

buton tur

Share: